Directory

Državni arhiv u Vukovaru - Odjel Vinkovci

CONTACT DETAILS
Visitor''s address: Vojarska 1, Vinkovci
Country:

Hrvatska

Telephone:
+385 32 331 695
ACCESS & SERVICE INFORMATION (See moreSee less)
Opening hours:

7:30-15:30

Directions:

Zgrada Arhivskog sabirnog centra u Vinkovcima Državnog arhiva u Vukovaru nalazi se na samom početku Vojarske ulice (s njezine lijeve strane), žuto je obojena i izduženog oblika. Arhiv je od središnjeg Vinkovačkog trga (Trg Republike) udaljen 5–10 minuta hoda i do njega se od spomenutog trga može doći pješice ulicom Bana Jelačića na koju „izlazi“ Vojarska ulica. Budući da je Vojarska ulica jednosmjerna, u nju je zabranjeno skrenuti automobilom izravno s ulice Bana Jelačića tako da se do Arhiva, u tom slučaju, može doći zaobilaznim putem na način da se iz ulice Bana Jelačića (kada se dolazi iz smjera Trga Republike) skrene u Vojarskoj ulici susjednu i paralelnu ulicu Stjepana Radića te se na njenom završetku skrene desno u ulicu Mihovila Pavleka Miškine na koju također svojim drugim krajem izlazi Vojarska ulica.

Access conditions: Accessible to the public
Disabled access: Facilities for disabled people are available
Terms of use:

Javno arhivsko gradivo dostupno je za korištenje sukladno Zakonu o arhivskom gradivu i arhivima (NN 105/97), Pravilniku o korištenju arhivskog gradiva (NN 67/1999) i Pravilniku o radu čitaonice DAVU.

Searchroom: 3 places
Archives research service:

Arhivski sabirni centar u Vinkovcima raspolaže s čitaonicom s 3 istraživačka mjesta. Stručno osoblje Arhiva pruža stručnu pomoć istraživačima u korištenju obavijesnih pomagala, naručivanju i istraživanju gradiva.

Other services:

U Arhivu se izrađuju fotokopije i digitalne preslike arhivskog gradiva.

ARCHIVES & HOLDINGS DESCRIPTION (See moreSee less)
Archival and other holdings:

Svo gradivo koje posjeduje Državni arhiv u Vukovaru smješteno je u zgradi Arhivskog sabirnog centra u Vinkovcima budući objekt, koji je Grad Vukovar dodjelio Arhivu na korištenje, do sada nije prošao fazu rekonstrukcije i obnove.

Archive building:

Zgrada Arhivskog sabirnog centra u Vinkovcima izgrađena je u drugoj polovici 18. stoljeća. Objekt je nakon iseljenja osnovne škole: «Ivan Goran Kovačić» 1987. godine, na temelju dogovora između Historijskog arhiva Osijek i Skupštine Općine Vinkovci, adaptiran za potrebe i rad Arhivskog sabirnog centra u Vinkovcima. Isti je započeo s radom 1990. godine. Zgrada ASC Vinkovci vraćena je 2004. godine u postupku povrata imovine Katoličkoj Crkvi ( Marijin dom u Vinkovcima- Provincija Sestara Služavki Malog Isusa). Zgrada raspolaže s oko 450 m2 prostora, a sastoji se od četiri spremišta i 5 radnih prostora.

Extent of the archive buildings area: 450 m2
Other information
Type of archive:

Regional archives

Last update: 21.08.2015